Català  |  Español  |  English
Institut Joan Ramis: Museu Virtual

IES Joan Ramis i Ramis de Maó Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia - Govern de les Illes Balears

Notícies

12-01-2011

Curs "Técnicas básicas de conservación y mantenimiento de colecciones de Historia Natural y materiales didácticos en IES con fondos históricos"

Del dia 9 a l’11 de desembre de 2010 va tenir lloc al Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid aquest curs sobre les col·leccions d’Història Natural dels instituts amb fons històrics, organitzat amb col·laboració amb el mencionat Museu i subvencionat pel Ministeri d’Educació.

Ha estat un curs de formació destinat als professors i professores que intentam, dintre de les nostres possibilitats, conservar els fons històrics dels nostres centres. Ha estat un curs interessant que ha servit, entre d’altres coses, per comprovar, una vegada més, les males condicions en què tenim el nostre patrimoni i de les dificultats a l'hora de millorar-les mentre l’Administració no reconegui la importància de la nostra tasca en defensa del que s’ha conservat; i això implica que reconegui les hores de dedicació al professorat encarregat i que reservi una dotació econòmica per poder-ho gestionar. També, almanco en el nostre cas en concret, cal afegir que serà difícil aconseguir millorar aquestes condicions mentre se segueixi sense un espai adequat.

En el mes de maig de 2010, va tenir lloc el primer curs de formació d’aquest tipus. En aquest cas, el tema va ser les biblioteques d’aquests centres, amb el següent títol: “la conservación del patrimonio bibliográfico y didáctico en las Bibliotecas Escolares en IES con fondos históricos”.

L’organització d’aquest tipus de curs és una iniciativa del Ministeri d’Educació en resposta a l’aprovació de la Proposició no de Llei sobre la protecció del patrimoni educatiu, presentada per la diputada Cándida Martínez López, portaveu d’educació del grup parlamentari socialista, i aprovada en el Congrés de Diputats el març de 2009.

Curs MNCN 2010

Curs BN 2010