Català  |  Español  |  English
Institut Joan Ramis: Museu Virtual

IES Joan Ramis i Ramis de Maó Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia - Govern de les Illes Balears

IX Jornades d'instituts històrics
Escrit de benvinguda als assistents a les jornades

El nostre centre va sol·licitar l’organització de les Jornades de 2015 a Menorca amb el convenciment que una celebració d’aquestes característiques seria la millor manera de concloure un curs tan especial en què el nostre centre compleix 150 anys d’història.

La reponsabilitat i la il·lusió que l’Asociación Nacional para la Defensa del Patrimonio de los Institutos Históricos (ANDPIH) ens va transmetre en aceptar el nostre oferiment van marcar la línia de feina des d’aquell moment. Moltes persones han treballat amb entusiasme tot aportant idees, escrivint, dissenyant, cercant col·laboracions i organitzant la diversitat d’activitats del programa.

En aquests moments, els nostres esforços estan a punt de donar els primers fruits: les IX Jornades d'instituts històrics ens permetran compartir, a través de les comunicacions, els guanys obtinguts envers la conservació del patrimoni històric dels centres docents.

Comptam amb la vostra presència, del 30 d'abril al 3 de maig, aquí a Maó. Restam a l'espera de poder-vos saludar personalment, us donam la benvinguda i us desitjam molt bona estada a Menorca.

Margarita Seguí Pons
Directora de l'Institut Joan Ramis i Ramis


Com a organitzadors en concret d'aquestes IX Jornades d'instituts històrics de la ANDPIH, us volem també donar la benvinguda a la nostra illa i, en concret, a la nostra ciutat, Maó.

El nostre desig és que, malgrat totes les dificultats que dia rere dia van apareixent, aconseguim que aquestes jornades siguin un èxit, com ho han estat fins ara les vuit anteriors. Un èxit pel que aprenguem sobre el nostre patrimoni i pels moments de xerrada agradable i divertida.

Aquestes novenes jornades tenen com a lema unes paraules en llatí: studio et amore. Aquest lema forma part de l'ex-libris d'una societat il·lustrada en el Maó de la segona meitat del segle XVIII, la Societat Maonesa de Cultura, de la que fou un dels membres fundadors precisament Joan Ramis i Ramis, que dóna nom al nostre institut. Vàrem pensar que resultava adequat per a aquestes jornades, perquè així tractem al nostre patrimoni, el patrimoni dels instituts històrics, amb estudi i amb amor...

Des d'aquí us animem a participar malgrat les dificultats que pot suposar el fet de desplaçar-se a una illa com Menorca, on el tema del transport, vital per a l’illa, segueix sent un problema donada la seva precarietat. Confiem que el vostre entusiasme pel patrimoni dels nostres instituts supleixi amb escreix tots els inconvenients que puguin sorgir i ens tornem a trobar una vegada mes, aquesta vegada a la ciutat de Maó.

Una abraçada.

Marga Bennasar
Secretària ANDPIH

Toni López
Coordinador del patrimoni